Επικοινωνήστε
μαζί μας
Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος - Πελοποννήσου
Βότση 42 Πάτρα
Τ.Κ. 26221
Email: iede_pel@yahoo.gr
Τηλέφωνο: 2610.278866
Κινητό: 6936.882.827
Fax: 2610.275609
Ανακοινώσεις
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Nεφρικές και Καρδιαγγειακές επιπλοκές νόσου COVID-19 Εκτύπωση E-mail

 

header23

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου (Ι.Ε.Δ.Ε.Π) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Σύλλογο Νεφροπαθών Αχαΐας πραγματοποιεί μεγάλη εξ’αποστάσεως ενημερωτική ημερίδα (webinar) για όλους τους ενδιαφερόμενους με θέμα:

Nεφρικές και Καρδιαγγειακές επιπλοκές νόσου COVID-19

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021 και ώρα 18:00. Θα χαιρετίσουν:

 • • o Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας κ.Χαράλαμπος Μπονάνος.
 • • o Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητής Παθολογίας- Λοιμώξεων & Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής ΠΓΝΠ κ Μάρκος Μαραγκός
 • • το Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Νεφροπαθών Αχαΐας κ Λεωνίς Σαμαρτζή

Θα προλογίσει ο κ.Στέλιος Ασημακόπουλος Λοιμωξιολόγος, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας Πανεπιστημίου Πατρών

Προεδρείο της εκδήλωσης θα είναι οι:

 • κ. Περικλής Δουζδαμπάνης, Πρόεδρος Ι.Ε.Δ.Ε.Π
 • κ. Ιωάννης Τσολάκης, Ομότιμος Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής Πανεπιστήμιο Πατρών

Ομιλητές θα είναι οι:

 • κ.Περικλής Δουζδαμπάνης, Νεφρολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών, Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης ‘’Κυανούς Σταυρός Πατρών’’ με θέμα: Νεφροπάθεια Covid 19
 • κ.Ιωάννης Χριστοδούλου Καρδιολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών, Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής ΓΝΠ «Άγιος Ανδρέας», με θέμα: Καρδιαγγειακές επιπλοκές νόσου Covid 19
 • κ.Ιωάννης Ντούβας, Αγγειοχειρουργός, Διδάκτωρ ΕΚΠΑ, Επιμελητής Α’ ΓΝΠ «Άγιος Ανδρέας», με θέμα: Θρομβοεμβολικές επιπλοκές νόσου Covid 19

Σχολιάστρια της εκδήλωσης θα είναι:

 • κα.Zωή Τέγου Διευθύντρια Νεφρολογικής Κλινικής ΓΝΠ «Άγιος Ανδρέας»

Ο σύνδεσμος που θα μπορεί να παρακολουθήσει το κοινό την εκδήλωση είναι ο εξής: https://youtu.be/4CilmToAT6g

header23 
Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας με το Μητροπολίτη Πατρέων Χρυσόστομο Εκτύπωση E-mail

CACHE 260X260 1 613906

 

Τον Μητροπολίτη Πατρέων κ. Χρυσόστομο επισκέφθηκαν σήμερα ο Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, Νεφρολόγος, κ Περικλής Δουζδαμπάνης και ο Γραμματέας Αγγειοχειρούργος κ Ιωάννης Ντούβας.

Η συνάντηση πέρα από τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα της και την ανταλλαγή ευχών για την ονομαστική εορτή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ Χρυσόστομου, έγινε σε πολύ εγκάρδιο και φιλικό κλίμα. Υπήρξε ταύτιση απόψεων και αλληλοκατανόηση ενώ το μήνυμα που θέλησαν να στείλουν τόσο ο Πρόεδρος της Ι.Ε.Δ.ΕΠ κ Περικλής Δουζδαμπάνης όσο και ο Μητροπολίτης Πατρέων κ Χρυσόσοστομος είναι το μήνυμα, αλληλοσεβασμού, αλληλεγγύης και αγαστής συνεργασίας της Ιατρικής κοινότητας με την Εκκλησία σε θέματα δημόσιας υγείας. 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΝΔΟΡΑΜΑ Εκτύπωση E-mail

Με το Συνέδριο για την Ενδοκρινολογία συνεχίζει και το 2021 το Ιατρικό Συνέδριο ΕΝΔΟΡΑΜΑ που διοργανώνεται από την Ιατρική Εταιρία Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου. Πρόκειται για μια πρωτότυπη ιατρική διημερίδα που κάθε χρόνο διεξάγεται στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Φέτος προσαρμοσμένοι στις συνθήκες της πανδημίας του covid-19, η διεπιστημονική εκδήλωση «ΕΝΔΟΡΑΜΑ 20» θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το διήμερο 29 και 30 Ιανουαρίου 2021 με θέμα: «Ενδοκρινολογία-Διαβητολογία-Μεταβολισμός» υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρίας και της Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων.

Στα πλαίσια αυτού του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν τα τελευταία κλινικά περιστατικά και ιατρικά δεδομένα σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις της επιστήμης της ενδοκρινολογίας. Παράλληλα θα γίνει ανασκόπηση των πλέον ενδιαφερόντων άρθρων που δημοσιεύθηκαν στη διεθνή βιβλιογραφία την περασμένη χρονιά σε όλα τα γνωστικά πεδία της συγκεκριμένης επιστήμης. Επίσης θα γίνει λόγος για τα τελευταία ερευνητικά αποτελέσματα, τις ιδέες και την εφαρμογή νέων φαρμάκων που κυκλοφόρησαν την τελευταία περίοδο.

Οι τομείς που θα καλυφθούν είναι οι εξής:
Λιπίδια
Γυναικεία αναπαραγωγή
Ανδρική αναπαραγωγή
Παιδιατρική Ενδοκρινολογία
Υπόφυση
Σακχαρώδης διαβήτης
Διατροφή
Επινεφρίδια
Μεταβολισμός οστών
Θυροειδής

Μέχρι τώρα το ΕΝΔΟΡΑΜΑ έχει πραγματοποιήσει 12 επιτυχημένα συνέδρια στα οποία έχουν λάβει μέρος 102 ομιλητές και πρόεδροι ενώ από αυτά έχουν διεξαχθεί 865 επιστημονικές δημοσιεύσεις και άρθρα. Όποιοι επιθυμούν να το παρακολουθήσουν, απαιτείται να κάνουν εγγραφή μέσω της ιστοσελίδας του συνεδρίου: www.endorama.gr. Γραμματεία συνεδρίου Synedra 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκτύπωση E-mail

 

header23

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου (Ι.Ε.Δ.Ε.Π) πραγματοποιεί μεγάλη εξ’ αποστάσεως ενημερωτική ημερίδα (webinar) για όλους τους ενδιαφερόμενους με θέμα:

Ενημέρωση για τον εμβολιασμό έναντι Covid 19 στις ευπαθείς ομάδες

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 28/12/2020 και ώρα 18:00.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος.

Θα προλογίσει ο κ. Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, Παθολόγος– Επίκουρος Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ.

Τη συζήτηση θα συντονίσουν οι κ. Χαράλαμπος Γώγος Καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και κ. Μάρκος Μαραγκός, Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων, Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ομιλητές θα είναι οι:

 • κ. Στέλιος Ασημακόπουλος, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας Πανεπιστημίου Πατρών
 • κα. Καρολίνα Ακινόσογλου, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Επίκουρη Καθηγήτρια Παθολογίας Πανεπιστημίου Πατρών

Σχολιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Περικλής Δουζδαμπάνης, Νεφρολόγος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών, Πρόεδρος ΙΕΔΕΠ.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί οι :

- κ. Παπαϊωάννου Τασία από τον Σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια ΦΛΟΓΑ,

- κ. Κολυπέρα Λιολιώ από το Σύλλογο γυναικών με καρκίνο μαστού Ν. Αχαιός ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ,

- κ. Παπαχρυσανθάκη Λαμπρινή από το Σύλλογο ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ,

- κ. Συροκώστα Ιουλία από το Σύλλογο Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης Πάτρας,

- κ. Χαροκόπος Αντώνιος από την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας Νοτίων Ιονίων Νήσων,

- κ. Ασημακοπούλου Φωτεινή από το Σύλλογο Ρευματοπαθών Πάτρας,

- κ. Κωστόπουλος Γεράσιμος από το Σύλλογο Νεφροπαθών Αχαΐας,

- κα. Γούλα Βασιλική από το Σύλλογο ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη ΓΛΥΚΙΑ ΖΩΗ,

- κα. Χριστοπούλου Μάρθα από το Σύλλογο των «ΜΑΧΗΤΩΝ»,

- κα. Καρακάση Νίκη από το Σωματείο Ατόμων με Νόσο Crohn και Ελκώδους Κολίτιδας Αχαΐας.

προκειμένου να σχολιάσουν και να θέσουν τυχόν ερωτήματα

Ο σύνδεσμος που θα μπορεί να παρακολουθήσει το κοινό την εκδήλωση είναι ο εξής:

https://youtu.be/teVqbW4U36U

Η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της κοινής δράσης στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο εμβολιασμός έναντι του νέου κορωνοϊού είναι μονόδρομος για να ξεπεραστεί η πανδημία και η κοινή δράση όλων των φορέων προς αυτή την κατεύθυνση είναι επιτακτική ανάγκη.

header23 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ασφάλεια εμβολίων έναντι SARS-Cov2 Εκτύπωση E-mail

Η Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου (Ι.Ε.Δ.Ε.Π) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία εξ ‘αποστάσεως ενημερωτική ημερίδα (webinar) με ομιλητή τον Λοιμωξιολόγο Επίκουρο Καθηγητή Παθολογίας κ.Στέλιο Ασημακόπουλο.

Η εκδήλωση είχε ως θέμα: Αναγκαιότητα εμβολιασμού και δεδομένα ασφάλειας αποτελεσματικότητας των επερχόμενων εμβολίων έναντι SARS-Cov2 και απευθυνόταν σε επαγγελματίες υγείας.

Η συμμετοχή των ενδιαφερομένων ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς είναι εμφανής η ανάγκη ενημέρωσης για το εν λόγω εμβόλιο σε κάθε ειδικότητα της υγείας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρουσίαση των εκλεκτών καλεσμένων εκ μέρους του Προέδρου της ΙΕΔΕΠ κ.Περικλή Δουζδαμπάνη και στη συνέχεια χαιρέτησε και συμμετείχε ενεργά ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ.Χαράλαμπος Μπονάνος. Τη συζήτηση συντόνισε και ανέλαβε να απευθύνει τα ερώτημα των συμμετεχόντων στους ομιλητές ο Αντιπρύτανης και Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων του Πανεπιστημίου Πατρών κ.Μάρκος Μαραγκός. Ο κ. Ασημακόπουλος δέχθηκε πλήθος συγχαρητηρίων για την μεστή και έγκριτη ομιλία του.

Ο πρόεδρος κ.Περικλής Δουζδαμπάνης ευχαρίστησε την διοργανώτρια της εκδήλωσης κ.Κατερίνα Βεργη καθώς και το Εκπαιδευτικό Συγκρότημα Βέργη για την άψογη διοργάνωση.

Η επόμενη ενημερωτική εξ ’αποστάσεως ημερίδα θα είναι ανοιχτή προς το κοινό και θα πραγματοποιηθεί στις 28/12/2020 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 με εξαιρετικούς ομιλητές και συμμετέχοντες. 
Εκτύπωση E-mail

Δ.Σ. ΙΕΔΕΠ

Πρόεδρος: Δουζδαμπάνης Περικλής

Αντιπρόεδρος: Μαστρονικολής Νικόλαος

Γενικός Γραμματέας:Ντούβας Ιωάννης

Ειδικός Γραμματέας: Τριάντος Χρήστος

Ταμίας:Κούνης Νικόλαος

Μέλη:
Ακινόσογλου Καρολίνα
Ασημακόπουλος Στυλιανός
Γελαστοπούλου Ελένη
Γώγος Χαράλαμπος
Μακρής Νικόλαος
Τσίρος Γεώργιος
Τσολάκης Ιωάννης
Χαροκόπος Νικόλαος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρ. πρωτ: 53                                                                                                          Πάτρα:26.3.2020

 

Η Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου στα πλαίσια της σημαντικής έλλειψης αίματος που υπάρχει λόγω της πανδημίας του Covid-19, στηρίζει την προσπάθεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στην εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας και καλεί τα μέλη της καθώς και τους συμπολίτες μας να δώσουν αίμα στην κινητή μονάδα αιμοδοσίας που βρίσκεται για το σκοπό αυτό στην πλατείας Γεωργίου τις εξής ημερομηνίες:


Πέμπτη:26.3.2020 9.30πμ-13.30μμ και 17.30-20.30μμ


Παρασκευή:27.3.2020 9.30πμ-13.30μμ και 17.30-20.30μμ


Σάββατο: 28.3.2020 9.30πμ-13.30μμ


Κυριακή: 29.3.2020 9.30πμ-13.30μμ

 

Πιστεύουμε ότι όλοι πρέπει να συμβάλουμε στην εξασφάλιση της Δημόσια Υγείας.

Mε εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο